Vlasisolatie

PUR-schuim

Is een duurzaam huis gezonder?

Als je een isolatiemateriaal uitkiest wil je niet dat het schadelijk is voor je gezondheid. Toch is het isoleren van je huis niet altijd goed voor je gezondheid.

Leven in een plastic zak
Isolatiematerialen zoals PIR en PUR kunnen niet goed tegen vocht. Toch zijn synthethische isolatiematerialen de standaard bij nieuwbouw en renovatie. Om te voorkomen dat de isolatiewaarde verloren gaat wordt er een spreekwoordelijke plastic zak over de woning geplaatst. Vocht dat wordt geproduceerd binnenshuis kan niet of nauwelijks naar buiten via de gevel. Dampdicht isoleren met 'ongezonde' bouwmaterialen kan een reden zijn waarom jij en je kinderen ziek worden in je eigen huis.

Bouwmaterialen kunnen ongezond zijn
Er kunnen vluchtige stoffen uit bouwmaterialen komen. Zo wordt de giftige en kankerverwekkende stof formaldehyde bijvoorbeeld gebruikt in spaanplaten. Ook kan het radioactieve radon vrijkomen uit veel gebruikte bouwmaterialen zoals gips. Uit veel bouwmaterialen dampen ook vluchtige organische stoffen (VOS) en weekmakers gebruikt bij kunststoffen waaronder in isolatiematerialen. Synthetische isolatiematerialen zoals PUR, PIR en EPS kunnen blijven uitdampen. In vrijwel elke latex komen pesticides en biocides voor, maar ook in waterdichte stucproducten.

Lees hier tips waar je op moet letten bij de aanschaf van isolatiemateriaal en je gezondheid.

Support
Heb je vragen over Climatedeal? Gebruik de chatfunctie of neem contact met ons op.

   010-3070148

  010-3070148

   support@climatedeal.nl

   KvK-no.: 78546826
      BTW-no.: NL861444814B01